Webinary hybride events

Online bijeenkomsten mét publiek in één studio

Mede door het coronavirus is ‘online samenkomen’ heel snel normaal geworden. Dankzij online evenementen blijven we toch in contact met elkaar, maar wel op een veilige manier. Tegenwoordig zijn de corona maatregelen versoepeld en zijn ‘hybride’ evenementen met grotere aantallen mogelijk. Hoe mooi is het voor uw evenement, dat deelnemers live en vanuit huis kunnen aanschuiven? Een hybride evenement geeft uw deelnemers en sprekers de ruimte om naar eigen wens aanwezig te kunnen zijn bij uw evenement. 

Wat is een hybride evenement?

'Perfecte combinatie tussen een off- en online evenement'

Zowel fysieke als online deelnemers nemen op hetzelfde moment dezelfde informatie tot zich, maar dan vanaf verschillende locaties. De kracht van hybride evenementen ligt op het vergroten van het bereik en de betrokkenheid met de deelnemers. Een hybride evenement zorgt ervoor dat meer mensen de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan uw evenement.

De techniek achter een hybride evenement

'Een evenement wat specialistische kennis én ervaring vergt'

Een fysiek evenement vergt andere techniek, dan een online evenement. Maar bij een hybride evenement komen deze technieken samen, waardoor er bij een hybride evenement meer specialistische kennis en ervaring nodig is. Er zijn meer camera’s aanwezig, die de spreker(s) in beeld moeten brengen alsof ze voor de deelnemers thuis bij hen in de zaal zitten. Ook is er extra technici aanwezig die ervoor zorgt dat alles in goede banen wordt geleid, zowel online als offline en is er een custom-made platform met als doel dat het voor de online deelnemers voelt alsof ze er fysiek bij zijn.  

Welke voordelen heeft een hybride evenement u te bieden

'Een evenement dat gunstig is voor elke deelnemer!'

Bij een evenement heb je altijd verschillende deelnemers. De ene deelnemer wil juist graag fysiek aanwezig zijn, maar de andere deelnemer vindt het helemaal niet prettig om bij zo’n grote groep aan te sluiten. Een hybride evenement biedt mooie voordelen, we zetten ze hieronder voor u op een rij: 

Het is niet voor iedere deelnemer mogelijk om fysiek aanwezig te zijn. Ook wordt het gemakkelijker om vanuit het buitenland deel te nemen, zonder daarvoor lang in de auto te moeten zitten of het vliegtuig in te moeten stappen.

Online evenementen zijn beter voor het milieu dan fysieke evenementen. De CO2-uitstoot wordt verkleind doordat gasten niet hoeven te reizen en het vermindert onder andere (plastic)afval en voedselverspilling.

Tijdens hybride evenementen kunnen niet alleen de deelnemers online aanwezig zijn, maar ook de sprekers. U kent het wel, die unieke en interessante spreker uit het buitenland komt niet zomaar naar Nederland om op uw evenement te spreken.

Hoeveel deelnemers heeft u met uw evenement weten te boeien? Welke onderwerpen spraken het meeste aan? Hoe actief werd er deelgenomen? Allemaal vragen die met een online evenement real-time worden beantwoord en een veel realistischer beeld geven, dan wanneer u het de deelnemers achteraf vraagt. Meten is weten!

Vraag een offerte aan