Webinars en de avondklok

Sinds de laatste persconferentie hebben wij een aantal vragen ontvangen over de nieuwe regelgeving in combinatie met de avondklok. Hierbij geven wij u graag een update over deze maatregelen.

Online Talkshows

De overheid heeft aangegeven dat Online Talkshows en uitzendingen door mogen gaan. Sprekers en de organisatieleden mogen naar en van de studio reizen. De overheid stelt dat reizigers daarbij een “Eigen Verklaring Avondklok” en een uitnodiging van de omroep bij zich moeten dragen. Bent u in dienst bij een werkgever? Dan is een “Werkgeversverklaring Avondklok” aanvullend als extra zekerheid aan te bevelen. 

Eigen Verklaring Avondklok

Op de website van de Rijksoverheid staat een formulier “Eigen Verklaring Avondklok” dat men zelf in moet vullen en bij zich moet dragen. Vink in de Eigen Verklaring Avondklok deze optie aan:

  • Ik ben onderweg van of naar een live-programma en kan dit aantonen met een uitnodiging van de omroep die dit programma uitzendt.

Wij verzorgen de vereiste uitnodiging namens Webinary.

Uitnodiging vanuit de studio

Indien u bij ons een webinar in de avond heeft geboekt, maken wij graag een gepersonaliseerde uitnodiging voor de komst naar de studio ter ondersteuning van de eigen verklaring. Daarvoor hebben wij de NAW-gegevens van de sprekers/organisatie nodig.

Werkgeversverklaring

Heeft u een werkgever? Vraagt u dan tevens een “Werkgeversverklaring Avondklok” op.

Vragen?

Onze projectmanager Séla Diender helpt u graag verder! Zij is te bereiken via:

Telefoon: +31(0)85-4868100
of stuur een e-mail

Webinar studio met sprekers

Lees ook ons blog:
Wat is een webinar?

Scroll to Top