dagen
uren
minuten
seconden
De Livestream is geweest op 14 Januari

Voor de beste ervaring raden wij u aan een laptop te gebruiken, tevens zal het gebruik van Google Chrome als browser de ervaring verbeteren.*

Online PAOKC Nefrologie en urinediagnostiek

Donderdag 14 januari 2021 13:00-17:00u

Van piskijkers tot complexe biomarkers: de nefrologische diagnostiek heeft zich sinds oude tijden een prominente plaats weten te verwerven binnen de klinische chemie. Een van de oorzaken zou kunnen zijn dat urine als diagnostisch materiaal gemakkelijker te verkrijgen is dan bloed, zeker vroeger, maar dan doen we haar betekenis ernstig tekort. Zoals bekend vervult de nier een belangrijke taak in het bewaken en reguleren van de samenstelling van het extracellulaire milieu. Verwijdering van afvalstoffen, regulering van het extravasculaire volume, regulering van het zuur/base evenwicht, zouthuishouding, het hoort er allemaal bij. Het medisch laboratorium speelt een grote rol bij de inschatting van de werkzaamheid al deze functies, diagnosestelling in het geval van pathologie en monitoring bij nierfunctievervangende therapie.

Dit PAOKC wil enkele belangrijke aspecten belichten vanuit het perspectief van zowel de primaire behandelaar als de laboratoriumgeneeskundige. We denken een interessant en informatief programma te hebben samengesteld en tevens sprekers uitgenodigd die als experts mogen gelden in het betreffende onderdeel. Of dit gelukt is mag u uiteindelijk beoordelen, maar we hebben er goede hoop op.

Het organiserend comité van het PAOKC.

Onderdelen:

Vooraf zijn 2 presentaties beschikbaar in de vorm van een video, om op eigen gelegenheid te bekijken. Deze presentaties zijn gegeven door Dr. Annelotte Vos en Dr. Gijs de Jong.

Voor het verkrijgen van de accreditatiepunten is het bekijken van de presentaties verplicht.
Dit zal na afloop van de presentatie middels een vraag over de inhoud van de presentatie gecontroleerd worden.

Klik op de onderstaande button van het onderdeel dat je wil bekijken en log daar in met je opgegeven e-mail adres:

Het Live programma zal pas starten op 14 Januari 2021 om 13:00 uur, de videos zijn al eerder te bekijken*

Scroll to Top