Waar moet een webinar studio aan voldoen?

Tegenwoordig is het organiseren van een webinar steeds normaler geworden. Er zijn veel meer tips en trucs om uw webinar te laten slagen. Om de presentatie van uw webinar in onze webinar studio professioneel en representatief eruit te laten zien, zijn er een aantal eisen waar onze studio aan moet voldoen. Maar welke aspecten zorgen ervoor dat uw webinar gegarandeerd een succes is? 

Technische uitrusting

De juiste apparatuur zorgt ervoor dat uw webinar, talkshow of hybride evenement professioneel en representatief overkomt op beeld. Denk daarbij aan het juiste platform dat is afgesteld op uw huisstijl, goede internetverbinding, aan de juiste camera’s, de beste microfoons, mooie verlichting of de apparatuur om alles te kunnen streamen naar uw kijkers thuis. Al deze aspecten zorgen voor een perfect webinar!

Comfortabele omgeving

De uitstraling van onze studio is erg strak, wat zorgt voor rust bij uw sprekers. En voor de deelnemers thuis als representatief wordt ervaren. De juiste webinar studio heeft een nette, rustgevende uitstraling, met goede temperatuurregeling, ventilatie en voldoende ruimte. Om afwisseling aan te kunnen bieden in de studio opstelling, is het handig als er twee of meer opstellingen mogelijk zijn in uw studio. Hierdoor biedt Webinary 2 á 3 opstelling mogelijkheden aan per studio. Maar naast de drie verschillende studio’s waar Webinary over beschikt, werken wij ook nauw samen met een aantal locaties in Nederland. Zo heeft u altijd de perfecte locatie bij uw online event. 

Interactieve tools

Uit onderzoek is gebleken dat deelnemers het ongemakkelijk vinden, als ze in een zaal een vraag moeten stellen. Waardoor een interactieve tool een grote rol speelt bij het stellen van vragen bij uw webinar. Denk daarbij aan een live chatfunctie, pollvragen, een eindtoets of een Q&A functie. Al deze interactieve elementen kunnen het publiek en de informatie vergroten van uw online evenement. Bij Webinary kunnen ze allemaal!

Testen en oefenen

Voordat je live gaat, is het belangrijk om de technologie en apparatuur grondig te testen. Zo zorg je ervoor dat alle elementen naar behoren werken. Oefen ook de presentatie en interactie met het publiek om er zeker van te zijn dat alles soepel verloopt tijdens uw online event. Bij Webinary hebben wij specialisten die u begeleiden voor en tijdens uw evenement. Zo zorgen wij ervoor dat alles in goede banen verloopt tijdens uw webinar!

Webinar en bereikbaarheid

Highlights:

Samenwerkingen:

Gerelateerde artikelen

NFZ

Verhaal uit de praktijk: Ruim 270 deelnemers keken online naar het webinar van NFZ. Waarin er samen met de tafelgasten

Lees meer..

Vraag een offerte aan