Venue Report Webinary: de one-stop shop voor online en hybride events

Highlights:

Highlights:

Samenwerkingen:

De one-stop shop voor online en hybride events

Geven jullie veel seminars, lezingen, trainingen of workshops voor collega’s of klanten? Dan ken je het begrip webinar ongetwijfeld ook. Vooral in de coronajaren nam dit type online event een enorme vlucht en ook daarna bleven ze onverminderd populair. De bijzondere evenementenlocatie Webinary in Amersfoort is gespecialiseerd in webinars en alle techniek die hierbij komt kijken. Maar ook voor professionele talkshows die geproduceerd worden als een tv programma of hybride events kun je hier terecht. Er zijn twee modern en huiselijk ingerichte studio’s waar je alles kunt opnemen wat je maar wil. Het team van Webinary denkt van begin tot eind met je mee. We nemen je mee naar deze unieke venue.

Vanuit station Amersfoort Centraal is het zo’n tien minuten lopen naar de industriële voormalige Prodentfabriek, waar Webinary gevestigd is. Al snel zien we dit bijzondere historische complex opdoemen en lopen we de grote robuuste deuren van Webinary binnen. Met het ov ben je hier dus zo, maar ook met de auto parkeer je gemakkelijk in een parkeergarage in de buurt. Webinary is een succesverhaal dat begon toen de coronapandemie uitbrak. Audiovisuele expert AV Brothers speelde in op de vraag naar studio’s voor online events en bouwde een deel van hun kantoor om tot een professionele opnamestudio. Webinary was geboren. Later kwam er nog een grote talkshowstudio bij waardoor je hier nu voor elk online of hybride event terecht kunt dat je maar kunt bedenken.

Webinary

We lopen de ruime hal binnen met een grote robuuste houten tafel als middelpunt. Hier kun je je gasten in alle rust ontvangen voordat jullie de Talkshow Studio binnengaan, die er tegenover ligt. Koffie met iets lekkers, een uitgebreide lunch, borrel of diner kan natuurlijk geregeld worden door het team van Webinary. Want goede catering hoort immers bij een ontvangst.

We lopen door naar de grootste studio van deze venue: de Talkshow Studio van 140 vierkante meter. In deze super moderne studio is werkelijk alles aan te passen. De strakke zwart omrande panelen op de muren kunnen verlicht worden in elke kleur die je maar wil. Hierdoor kun je een sfeervolle setting creëren die precies past bij je event. In het achterste gedeelte van de studio staat de houten talkshowtafel waar vijf mensen aan kunnen zitten op stijlvolle donkergroene kuipstoelen. Om de tafel, tegen de muur, staan donkerblauwe banken waar eventueel publiek kan zitten. Wil je dit niet, dan vallen de banken vanwege de kleur totaal niet op in de opname.

In de andere helft van deze grote studio staat een presentatiedesk of ‘sidekick desk’ waar je achter kan staan. Hier kan iemand een bepaald onderdeel van jullie boodschap of training presenteren of uitslagen van bijvoorbeeld een stemming laten zien. Ideaal wanneer je wat meer dynamiek in je talkshow of webinar wil brengen. Naast deze desk kunnen stoelen neergezet worden voor publiek dat buiten beeld het event kan bijwonen. In de Talkshow Studio is plek voor maximaal vijftig mensen.

Techniek Talkshow Studio

Alle techniek bij Webinary is top notch. Hoe kan het ook anders bij een locatie die onderdeel is van een av bedrijf. In de Talkshow Studio hangen drie grote schermen aan de muren waarop je belangrijke informatie kan laten zien tijdens de opname. Daarnaast hangen er drie afkijkschermen boven één van de 8 camera’s. Hierop staat onder andere een timer waarop de presentator kan zien hoe lang een onderdeel nog duurt. Ook is op één van deze schermen te zien wat de kijker ziet, als referentie voor de presentator. Het derde scherm kan voor van alles gebruikt worden, zoals een grafiek die besproken wordt of het gezicht van een inbeller zodat de presentator diegene echt aan kan kijken. Verder zijn er dus acht camera’s die van allerlei hoeken filmen en door één persoon met een joystick worden bediend. Al deze beelden worden live gemixt in de regiekamer die naast de studio zit.

Het team van Webinary bestaat volledig uit av professionals die heel graag met je meedenken. Wanneer je een talkshow of ander soort online event wil opnemen in de Talkshow Studio, volgt er eerst een afspraak in de studio waarin alle wensen en mogelijkheden worden besproken. Wil je bijvoorbeeld een Q&A gedeelte zodat er interactie is met de kijker? Het team van Webinary selecteert dan de vragen en zorgt ervoor dat iemand eventueel kan inbellen. Of wil je een poll mogelijkheid, een wordcloud op één van de schermen in de studio of een Photo Booth waar mensen zelf een foto in kunnen zetten waarna al die foto’s van kijkers op het scherm worden getoond. Ongeveer alles is hier mogelijk om je event zo interessant en interactief mogelijk te maken. Verder wordt er altijd meegedacht over de onderwerpen, de volgorde en de lengte van de verschillende items.

Vervolgens lever je al je content aan bij Webinary en gaan ze voor je aan de slag. Er wordt een vormgeving gekozen die past bij je organisatie en event, er worden leaders en bumpers gemaakt en alle content wordt aangepast aan de resolutie van de schermen. Is alles opgenomen? Dan kan het team een promovideo van het event maken, een aftermovie of juist korte video’s voor de sociale media.

Webinar Studio

We lopen verder naar de tweede studio van Webinary: de Webinar Studio. Deze iets kleinere studio heeft een warme uitstraling en je krijgt er een huiselijk gevoel vanwege de vele planten. Er staat een ovalen statafel waar eventueel ook krukken aan geplaatst kunnen worden. Een ideale tafel om een webinar aan te presenteren, want als je staat, neem je automatisch een actieve houding aan. Ook heeft deze studio een zitje met twee comfortabele stoelen. Hier kun je bijvoorbeeld een gast op een informele manier ontvangen en daarna samen naar de statafel lopen tijdens een opname. Ook staan er strakke zwarte kasten met leuke accessoires en bloemen die dat huiselijke gevoel nog extra benadrukken.

Ook in deze studio is de techniek natuurlijk weer top. Er zijn verschillende schermen waarop je informatie kan presenteren en vier camera’s. Ook zijn er meerdere afkijkschermen voor de presentator, zoals bij de Talkshow Studio. Je kunt in deze ruimte terecht met maximaal zes personen. Verder is er ook voor de Webinar Studio een eigen ontvangstruimte. Een ideale plek om je nog even rustig samen voor te bereiden op je online event.

Extra’s

Webinary noemt zichzelf een one-stop shop voor online events. Er is namelijk weinig op dit gebied wat niet mogelijk is. Zoals al eerder besproken kan alle soorten catering voor je geregeld worden en ook verschillende visagisten en professionele presentatoren zitten in het netwerk van deze venue. Ook fijn: er kan een compleet gepersonaliseerd platform voor je organisatie gebouwd worden voor hele specifieke wensen. Bijvoorbeeld een online Algemene Ledenvergadering waarbij alle stemmen geteld moeten worden en volgens bepaalde regels gedocumenteerd. Of wanneer er een complete e-learning omgeving nodig is waar werknemers certificaten kunnen halen. Verder is de plek waar je webinar of ander online event moet plaatsvinden altijd flexibel. Wil je liever opnemen op jullie eigen kantoor? Geen probleem. Ook heeft Webinary partnerlocaties in Amsterdam en Utrecht.

Kortom: bij deze super specialistische locatie is je online of hybride event gegarandeerd een succes. Voor events met als doel om draagvlak voor iets te creëren, is een talkshow in de Talkshow Studio ideaal. Er kan daar echt een discussie plaatsvinden, zowel met de gasten in de studio als met de kijkers. Voor events die bedoeld zijn om informatie over te dragen, is de Webinar Studio weer de beste keuze. Het ervaren en professionele team van Webinary begeleidt je van begin tot eind en geeft advies. Ook de catering, visagie, vormgeving, technische ondersteuning en alle nabewerking wordt voor je geregeld. Jij hoeft alleen maar te focussen op waar jij goed in bent: de inhoud van het event!

 

Gerelateerde artikelen

Highlights:

Samenwerkingen:

Vraag een offerte aan