Wat is een webinar?

Inmiddels wordt het vaak genoemd; ‘Neemt u ook deel aan het webinar?’ of ‘Dat interessante webinar al gevolgd?’, maar nog steeds komt regelmatig de vraag terug; ‘Wat is eigenlijk een webinar?’. Het wordt tegenwoordig veel gedaan; het organiseren van een (interactief) webinar. Ook bij Webinary! Maar wat is nu precies een webinar en wat zijn de mogelijkheden? Wij leggen het uit.

Wat is een webinar?

Een webinar is een interactieve live-uitzending via internet. Het is mogelijk om vanaf één locatie een presentatie te geven. Dit kan zowel vanuit onze webinar studio in Amersfoort, als op een locatie naar keuze. 

Ondanks dat je geen direct contact hebt met je publiek is het toch mogelijk om te communiceren dankzij verschillende interactieve opties. Door middel van polls, chatvragen en een survey maak je contact met de deelnemers. Zo wordt het mogelijk om tijdens het webinar een vraag te beantwoorden, of kun je met een poll meten of de inhoud van het webinar goed is overgekomen. Een webinar biedt veel mogelijkheden!

Een groot voordeel van webinars is dat de doelgroep een groter deel van de boodschap zal onthouden. Onderzoek wijst uit dat een boodschap overbrengen met beeld, geluid én interactie, ervoor zorgt dat de doelgroep zo’n 80% van de boodschap onthoudt.

Webinar en bereikbaarheid

Deelnemers van een webinar kunnen op hun gemak vanachter een eigen PC, Mac, tablet of smartphone het webinar volgen. Ze kunnen zelf bepalen waar ze dan zijn. Natuurlijk ideaal en efficient! Deelnemers kunnen op een link klikken en direct meedoen aan het webinar, dit maakt het bijwonen van een webinar nog eenvoudiger! Na afloop van de live uitzending is het webinar eenvoudig terug te kijken via een link die de deelnemer in zijn mailbox ontvangt. Dit kan ook achteraf nóg meer kijkers opleveren.

Waarom een webinar?

Om meerdere redenen kunt u besluiten om een webinar te organiseren. Zo is het met een online bijeenkomst mogelijk om meer deelnemers aanwezig te hebben. Een webinar is laagdrempelig, doordat het bijvoorbeeld thuis vanuit de luie stoel te volgen is. En als het webinar later teruggekeken kan worden, dan levert dat ook veel meer kijkers op. Maar wat dacht u van deelnemers uit het buitenland, ook voor hen is het veel gemakkelijker om bij uw presentatie of training aan te schuiven. In tijden dat het niet mogelijk is om met grote groepen bij elkaar te komen, biedt het organiseren van een webinar een oplossing.

Webinar, e-learning of hybride event?

Webinar, e-learning of hybride event. Ze hebben één ding gemeen, ze zijn allemaal online. Bij een e-learning kunnen deelnemers op een ander zelf gekozen moment de video’s bekijken en de tussentijdse toetsvragen beantwoorden. Webinary verzorgt vaak e-learnings voor para-medische organisaties, hun deelnemers worden na afloop van het webinar doorverwezen naar een post-toets en behalen daarmee belangrijke PE-punten. Bij een hybride event is een klein deel fysiek aanwezig in de zaal en kijkt de rest van de deelnemers online mee.

Webinar en bereikbaarheid

Highlights:

Samenwerkingen:

Vraag een offerte aan