Wat is een webinar?

Inmiddels wordt het vaak genoemd; ‘Neemt u ook deel aan het webinar?’ of ‘Dat interessante webinar al gevolgd?’, maar nog steeds komt regelmatig de vraag terug; ‘Wat is eigenlijk een webinar?’. Het wordt tegenwoordig veel gedaan; het organiseren van een (interactief) webinar. Ook bij Webinary! Maar wat is nu precies een webinar en wat zijn de mogelijkheden? Wij leggen het uit.

Wat is een webinar?

Een webinar is een interactieve live-uitzending via internet, waarbij het mogelijk is om vanaf één locatie een presentatie te geven. Dit kan zowel vanuit onze webinar studio in Amersfoort, als op een locatie naar keuze. Ondanks dat je geen direct contact hebt met je publiek is het toch mogelijk om met publiek te communiceren, dankzij verschillende interactieve opties. Door middel van polls, chat vragen en een survey maak je contact met de deelnemers. Zo wordt het mogelijk om tijdens het webinar een vraag te beantwoorden, of kun je met een poll meten of de inhoud van het webinar goed is overgekomen. 

Een groot voordeel van een webinar, is dat de doelgroep een groter deel van de boodschap zal onthouden. Onderzoek wijst uit dat een boodschap overbrengen met beeld, geluid én interactie, ervoor zorgt dat de doelgroep zo’n 80% van de boodschap onthoudt. Al met al erg veel voordelen! 

Bereikbaarheid van uw webinar

Deelnemers van een webinar kunnen op hun gemak vanachter een eigen PC, Mac, tablet of smartphone het webinar volgen en waar ze deze volgen. Dat maakt een webinar ideaal en efficiënt! 

De deelnemers hebben allemaal een link gekregen, waardoor ze het webinar kunnen volgen. Dit maakt het bijwonen van een webinar nog eenvoudiger! Na afloop van de live uitzending, is het webinar eenvoudig terug te kijken via een link die de deelnemer in zijn mailbox ontvangt. Dit kan ook achteraf nóg meer kijkers opleveren.

Waarom een webinar organiseren?

Om meerdere redenen kunt u besluiten om een webinar te organiseren. Zo is het met een online bijeenkomst mogelijk om meer deelnemers aanwezig te hebben. Een webinar is laagdrempelig, doordat het bijvoorbeeld thuis vanuit de luie stoel te volgen is. En als het webinar later teruggekeken kan worden, dan levert dat ook veel meer kijkers op. Maar wat dacht u van deelnemers uit het buitenland, ook voor hen is het veel gemakkelijker om bij uw presentatie of training aan te schuiven. In tijden dat het niet mogelijk is om met grote groepen bij elkaar te komen, biedt een webinar de kans om dit toch mogelijk te maken!

Wat hebben webinars, een e-learning of een hybride event met elkaar gemeen?

Een webinar, e-learning of een hybride event, ze hebben allemaal één ding gemeen; ze zijn allemaal online. Maar bij een hybride event is een klein deel van de deelnemers fysiek aanwezig in de zaal en kijken de rest van de deelnemers online mee.

Bij een e-learning kunnen deelnemers op een zelf gekozen moment de video terugkijken en de tussentijdse toetsvragen beantwoorden. Webinary verzorgt vaak e-learnings voor para-medische organisaties,  waarbij hun deelnemers worden na afloop van het webinar, doorverwezen worden naar een post-toets. Waarmee ze belangrijke PE-punten behalen. 

Webinar en bereikbaarheid

Highlights:

Samenwerkingen:

Gerelateerde artikelen

Vraag een offerte aan