Girls' day

5/5

Highlights:

Highlights:

Bijdrage Webinary:

Meiden tussen de 10 en 15 jaar werden meegenomen in de wereld van bèta, techniek en IT. Het online event werd gestreamd op het platform van onze partner Activo vanuit de Webinary Studio’s. Het Girls’ Day evenement trok maar liefst 4.000 bezoekers, wat een ongekend succes was.

Meer dan 4.700 deelnemers keken online mee. Alle deelnemers kregen tijdens dit webinar meer kennis over online béta, techniek en IT met betrekking op klimaatverandering. 

Techniek voor de toekomst!

Klimaatverandering is tegenwoordig de grootste uitdaging die wij als samenleving moeten oplossen. De kennis van IT en techniek is daarvoor uiterst belangrijk. Tijdens dit webinar werd duidelijk gemaakt hoe techniek en IT ontwikkelingen bijdragen aan het tegengaan van de klimaatverandering. De inzet van Quizzen o.l.v. de dagvoorzitter maakte   informatieve weetjes gedeeld. Na deze quiz konden alle deelnemers, deelnemen aan een interactief online escape room. Hier moesten ze doormiddel van puzzels een virtuele stad voorzien van stroom. Na de escape room opende demissionair Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshove.

Het webinar van Girls’ Day was een grote uitdaging voor ons team en onze partners, waarbij Webinary in het voortraject in samenwerking met Activo, bij de regie en (pre-)productie in co partnership met de organisatie intensief betrokken was om dit online event tot een succes te brengen. En dat is gelukt! Zowel deelnemers, als de sprekers van Girls’ Day kijken terug op een geslaagd en goed georganiseerde dag. 

Het is belangrijk dat meer meisjes en vrouwen kennismaken met de technische sector, omdat zij zo de kans krijgen om hun interesse hiervoor te ontwikkelen en hun talenten te benutten. De afgelopen tijd is meer dan ooit duidelijk geworden hoe belangrijk bèta, techniek & IT zijn voor de samenleving.

Dit is het logo van VHTO Girls' Day

Gerelateerde artikelen

Highlights:

Samenwerkingen:

Vraag een offerte aan